DNVGL.BE

VCA certificatie

illustrative image dnvgl.com

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Is uw organisatie klaar voor VCA certificering? VCA certificatie is mogelijk volgens 3 niveaus: VCA* of VCA** of VCA petrochemie.

VCA certificatie gebeurt volgens een VGM-veiligheidschecklist voor bedrijven die werk met hoog risico uitbesteden op contractbasis. Er is op die manier een garantie dat de aannemer het uitbestede werk zodanig uitvoert dat veiligheid, gezondheid en milieu niet in gevaar komen.

Waarom VCA certificatie?
Inmiddels is de VCA norm in tal van industriële branches verplicht gesteld. Steeds vaker maken bedrijven werk van een veiligere werkomgeving. Niet alleen voor de eigen medewerkers, maar ook voor ingehuurd personeel en toeleveranciers. Medewerkers van uw onderaannemers vallen immers niet direct ‘onder u’, maar het eindresultaat is wél uw verantwoordelijkheid. Dat eindresultaat moet altijd van goede kwaliteit zijn, gerealiseerd door professionele en veiligheidsbewuste mensen. 

Hoe bereidt u zich voor op certificering? Welke stappen zijn essentieel in het certificatietraject?

Download hier de whitepaper 'In 10 Stappen naar Certificatie' voor het stappenplan over hoe u kunt starten met certificering.

Button whitepaper download

Onze diensten op gebied van VCA-certificatie: 

Het VCA-certificaat staat voor vertrouwen, competente bedrijven met goed opgeleide werknemers, professioneel veiligheidsmanagement en een sterke toewijding ten aanzien van veiligheid. VCA-certificatie is mogelijk op drie niveaus: 

  • VCA*: gericht op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer. Bedoeld voor organisaties die niet als hoofdaannemer optreden en met maximaal 35 medewerkers, inclusief inleenkrachten;
  • VCA**: gericht op de directe veiligheidsbeheersing ten aanzien van activiteiten op de werkvloer én de veiligheidsstructuren binnen het bedrijf. Bedoeld voor organisaties met meer dan 35 medewerkers, inclusief inleenkrachten, en voor kleinere organisaties die optreden als hoofdaannemer. 
  • VCA Petrochemie: Naast VCA* en VCA** is de VCA Petrochemie. Bij deze versie gaat het om maar liefst 41 verplichte en 6 aanvullende vragen, waarvan de minimale score 3 moet zijn. Uit de VCA Petrochemie is op te maken dat in principe iedere organisatie die voor VCA in aanmerking komt ook kan certificeren voor de VCA Petrochemie 2008 versie. 

Zodra uw systeem voldoet aan de eisen van de standaard, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Offerte button

Het onderhouden, auditen en zelfs de certificatie van het veiligheidszorgsysteem kan goed worden gecombineerd met andere standaarden voor managementsystemen, zoals ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. Het certificatieproces omschrijft alle fasen van certificatie en helpt u de certificatie audit voor te bereiden.

De volgende stappen naar VCA certificering?  

  • Heeft u vragen? Bel ons gerust via +32 3 206 65 35 of neem contact op via ons contactformulier.
  • Vraag vrijblijvend online een VCA offerte op.

Contacteer ons:

Heeft u vragen?

Heeft u vragen?

Bel ons gerust: 03 206 65 30

Dit vindt u misschien ook interessant: