DNVGL.BE

BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials (BRC IoP)

BRC-IoP certificering is bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. BRC-IoP staat voor British Retail Consortium - Industry of Packaging.

Contacteer ons:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 03 206 65 30
SHARE:
PRINT:
BRC Global Standard for Packaging and FSSC 22000

Wat is BRC-IoP certificering?

BRC-IoP certificering is door de British Retail Consortium ontwikkeld en richt zich – evenals de door de Europese kartonproducenten ontwikkelde GMP FEFCO standaard – op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelenindustrie.

De gedetailleerde richtlijnen van de BRC-IoP norm zijn in eerste instantie vooral bedoeld voor producenten van verpakkingsmaterialen, maar kunnen ook worden toegepast op vergelijkbare producten met voedselcontact zoals wegwerpbestek, aluminiumfolie en plastic drinkbekers.

Verschillenmatrix FSSC, BRC, IFS

Om u op weg te helpen naar de keuze tussen BRC, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV GL een verschillenmatrix gemaakt. Download hier de verschillenmatrix.

emptyButton whitepaper download

De BRC-IoP standaard vereist

  • De invoering van een formeel risicoanalysesysteem. 
  • Een gedocumenteerd managementsysteem.
  • De beheersing van fabrieksstandaarden, producten, processen en personeel.

Golfkarton en massief karton worden gebruikt als verpakkingsmateriaal voor uiteenlopende producten. Beide materialen beschikken over unieke eigenschappen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor toepassing in transportverpakkingen. Golfkarton kent diverse toepassingen en wordt niet hoofdzakelijk gebruikt voor voedselverpakkingen. Massief karton is echter een veel gebruikt materiaal voor verpakkingen met direct voedselcontact.

De volgende stappen naar BRC-IoP certificering?

Heeft u vragen? Bel ons gerust via 03 206 65 35 of e-mail ons via dnv.certificationbelgium@dnv.com.

Vraag vrijblijvend online een  offerte op.

Offerte button