DNVGL.BE

BRC Global Standard for Food Safety

De BRC certificering gebeurt volgens een kwaliteitsnorm die in Engeland is opgericht voor producenten van levensmiddelen. De BRC norm bevat inmiddels ook verschillende kwaliteitseisen op het gebied van voedselveiligheid, productie en omgeving.

Contacteer ons:

C0ntact DNV GL Business Assurance Heeft u vragen?
Bel ons gerust: 03 206 65 30
SHARE:
PRINT:
BRC Global Standard for Food Safety

Wat is BRC certificering?

BRC staat voor British Retail Consortium. De norm is afkomstig uit Groot-Brittanië en bestaat uit retailorganisaties. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld door Albert Heijn nadrukkelijk geëist.

Voordelen van BRC certificering door DNV GL

  • Onze auditoren zijn geregistreerd bij de BRC-organisatie en alle DNV GL-auditoren hebben een jarenlange praktische werkervaring in de voedingsmiddelenindustrie; 
  • DNV GL is geaccrediteerd, de BRC-certificaten worden daarom door alle bij BRC aangesloten supermarkten geaccepteerd; 
  • Wij kunnen de BRC certificatie-audits in combinatie uitvoeren met onder andere ISO 9001, ISO 22000, HACCP en IFS-audits; 
  • DNV GL is een van de meest vooraanstaande certificeerders in de voedingsmiddelenindustrie; 

Verschillenmatrix FSSC, BRC, IFS

Om u op weg te helpen naar de keuze tussen BRC, IFS of FSSC 22000, hebben de auditoren van DNV GL een verschillenmatrix gemaakt. Download hier de verschillenmatrix.Button whitepaper download

U kunt voorafgaand aan de certificatie-audit een proefaudit laten uitvoeren. Een proefaudit is een voorbeoordeling van uw managementsysteem.

Offerte button

Ontstaan van BRC certificering

In 1998 hebben de Britse retailers een gezamenlijke standaard voor de hele sector ontwikkeld. De British Retail Consortium Technical Standard and Protocol, kortweg BRC genoemd. De BRC norm beschrijft de hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct leveren aan de retailsector en wordt bijvoorbeeld door Albert Heijn nadrukkelijk geëist. Vervolgens is besloten om de inspecties te laten uitvoeren door onafhankelijke certificatie-instanties. Op die manier ontstond er een win-win situatie voor alle betrokken partijen. De producent of leverancier moest maar één controle doorstaan en kon met één rapport alle afnemers bedienen.

BRC-IOP certificering

De BRC-IOP certificering is gericht op het hygiënisch produceren van verpakkingsmaterialen bestemd voor de voedingssector.

BRC en HACCP certificering

De BRC heeft overeenkomsten en raakvlakken met de HACCP. Zo wordt in de BRC ook een risicoanalyse volgens de HACCP geëist en dienen de kritische voedselveiligheid punten (CCP’s) in het productieproces aantoonbaar geborgd te worden. De BRC eist echter meer op het gebied van hygiëne en bouwtechnische aspecten. Als HACCP gecertificeerd bedrijf dient u dus extra zaken geregeld te hebben en deze extra zaken dienen ook geaudit te worden. De audit van BRC certificering kan met een periodieke of hercertificatie HACCP audit gecombineerd worden.

De volgende stappen naar BRC certificering?

Heeft u vragen? Bel ons gerust via 03 206 65 35 of e-mail ons via dnv.certificationbelgium@dnvgl.com.