DNVGL.BE

Procedure melden van recalls GMP+

Binnen de foodsector geldt een verplichting van het melden van recalls en incidenten. Lees hier hoe de procedure voor GMP+ recalls werkt.

Het melden van een GMP+ recall

Als gecertificeerde organisatie bent u verplicht in het geval van een recall dit te melden bij de FAVV/AFSCA en DNV GL, uw certificerende instelling. U kunt dit bij ons melden via een e-mail in het Engels naar: globalfbhub@dnvgl.com

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat u als GMP+ gecertificeerde onderneming ook verplicht bent een recall te melden bij GMP+-International B.V.

Door GMP+ is een document opgesteld waarin de regeling staat aangegeven. Deze vindt u hier in het Nederlands en hier in het Engels. 

Meldingen aan GMP+, FAVV/AFSCA en DNV GL zijn verplicht bij alle waarnemingen en signalen dat een diervoeder niet veilig is of een risico vormt voor de vervolgschakels in de diervoeder- danwel levensmiddelenketen, al dan niet gebaseerd op wettelijke en/of GMP+ limieten, dient u te melden. Dit kunnen overschrijdingen zijn van maximum toegestane normen van ongewenste stoffen of overige tekortkomingen of onregelmatigheden.

Een melding dient binnen 12 uur na bevestiging van de besmetting te worden gedaan.

Voor nadere informatie heeft GMP+ een handige FAQ opgesteld, die leest u hier in het Nederlands en hier in het Engels. 

Overzicht normen in de food

Wilt u een overzicht van alle food normen op het gebied van certificering? Bekijk hier het overzicht van food normen.