DNVGL.BE

Functies

Lumina is een unieke verzameling tools die bedrijven unieke inzichten in hun managementsystemen verschaffen, waardoor deze bedrijven hun perspectief kunnen verbreden en beter gefundeerde beslissingen kunnen nemen.

Lumina screenshot

Lumina analyseert relevante informatie die verborgen zit in de auditbevindingen van het bedrijf zelf en van duizenden andere bedrijven in dezelfde marktsector, verspreid over de hele wereld. Hierdoor biedt Lumina een betrouwbare benchmark van de prestaties van het bedrijf en een beter beeld van de sector als geheel.De tools helpen een organisatie bij het opsporen en prioriteren van onderdelen van het managementsysteem die verbetering behoeven, zodat de organisatie beter presteert, duurzamer wordt en beter kan concurreren.

Op basis van meer dan 1,6 miljoen bevindingen van audits bij 80.000 klanten wordt niet alleen het managementsysteem van de organisatie geanalyseerd, maar worden ook de prestaties afgezet tegen een benchmark van vergelijkbare bedrijven uit dezelfde sector. Deze combinatie van analyse en benchmarking genereert een holistisch beeld van de situatie, op basis waarvan bedrijven kunnen bepalen welke onderdelen van hun managementsysteem verbeterd moeten worden.

Wat zijn de functies van Lumina? Lumina biedt bedrijven de volgende functionaliteiten: 

  • Een algemene maat voor de prestaties van het managementsysteem op basis van een complexe index (Ms-Pi)
  • Prestatiemetingen van de verschillende onderdelen van het managementsysteem
  • Vergelijking met een gekozen referentiegroep (bijvoorbeeld vergelijkbare bedrijven of best presterende bedrijven)
  • Uitgebreide interne benchmarking tussen bijvoorbeeld verschillende locaties of bedrijfsonderdelen
  • Trendanalyses over bepaalde perioden
  • Een gedetailleerde routekaart voor verbetering
  • Mogelijkheden om op verschillende niveaus van de organisatie doelstellingen te formuleren, resultaten te meten en vervolgacties te ondernemen met als doel een cultuur van voortdurende verbetering te bevorderen

Met behulp van Lumina, kunt u eenvoudig onderdelen van het managementsysteem die verbetering behoeven, opsporen en prioriteren zodat de organisatie beter presteert en beter kan concurreren.

Lumina Plus 
Hoewel de standaardversie van Lumina beschikbaar is zonder extra kosten voor al onze klanten, zorgt de premium versie, Lumina Plus, voor extra inhoud en waarde voor een redelijke abonnementsgeld. Hiermee is meer geavanceerde benchmarking en prestatiemeting mogelijk.